preloader image
Kwartelweg 24
8191 AS Wapenveld
Openingstijden:
Maandag - Zaterdag
09:00 - 17:00 Voor vragen bel:

0613209987

close
Home » Onze Diensten

Onze Diensten

Airconditioning

Soorten airconditioningsystemen: Er zijn verschillende soorten airconditioningsystemen, zoals split-airconditioners, multi-split-systemen. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om het juiste type systeem te kiezen op basis van de grootte van de ruimte, de indeling en je specifieke behoeften.

Koelen en verwarmen: Onze moderne airconditioningsystemen hebben ook verwarmingsfuncties, wat handig is om het hele jaar door een comfortabele temperatuur te behouden. Deze systemen gebruiken warmtepomptechnologie om warmte van buiten naar binnen te verplaatsen en vice versa.

Professionele plaatsing: Het is essentieel om je airconditioningsysteem door een professionele installateur te laten plaatsen. Een goede installatie zorgt ervoor dat het systeem efficiënt en veilig werkt. Bovendien kan een professionele installateur je helpen bij het kiezen van het juiste systeem en de juiste locatie voor optimale prestaties.

Energiezuinigheid: Bij het kiezen van een airconditioningsysteem is het belangrijk om naar de energie-efficiëntie te kijken, daarom werken wij alleen met systemen met een hoog rendement. Moderne systemen maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals inverter-compressoren, die de energiezuinigheid verbeteren door het vermogen aan te passen aan de gevraagde koel- of verwarmingsbehoefte.

Warmtepompen

Warmtepompen spelen een belangrijke rol bij het verduurzamen van verwarmingssystemen en het verminderen van het gebruik van gas. Hier zijn enkele punten met betrekking tot warmtepompen, het afstappen van gas, topmerken en verduurzaming:

Warmtepompen: Een warmtepomp is een systeem dat warmte van een bron met een lagere temperatuur, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater haalt en deze via een warmtewisselaar overdraagt aan een gebouw voor verwarming en soms ook voor koeling. Het maakt gebruik van elektriciteit om warmte te verplaatsen, in plaats van rechtstreeks warmte te genereren. Hierdoor zijn warmtepompen energie-efficiënt en duurzaam.

Van het gas af: In het kader van verduurzaming wordt er in veel gevallen naar gestreefd om gebouwen en woningen van het gas af te halen en over te schakelen naar elektrische verwarmingssystemen, zoals warmtepompen. Warmtepompen kunnen de rol van traditionele gasketels overnemen en zorgen voor een milieuvriendelijkere verwarmingsoplossing.

Topmerken: Er zijn verschillende topmerken die hoogwaardige warmtepompen aanbieden. Wij werken met de warmtepompen van Toshiba en Panasonic. Het is raadzaam om bij het kiezen van een warmtepomp de prestaties, efficiëntie, betrouwbaarheid en garantievoorwaarden van verschillende merken te vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften.

Verduurzaming: Het gebruik van warmtepompen is een belangrijke stap in het verduurzamen van de verwarmingssystemen. Naast warmtepompen zijn er ook andere maatregelen die kunnen bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen, zoals goede isolatie, energiezuinige verlichting en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie.

Het is altijd aan te raden om bij de installatie van een warmtepomp advies in te winnen bij onze gespecialiseerde installateur. Hij kan je helpen bij het bepalen van de juiste warmtepomp voor jouw specifieke situatie en de professionele plaatsing ervan waarborgen.

Triple Solar

De PVT-warmtepomp is een compacte water/water warmtepomp en speciaal ontworpen voor de PVT-warmtepomppanelen.

De Triple Solar PVT-warmtepomp maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals het milieuvriendelijke en natuurlijke koudemiddel propaan en de mogelijkheid voor monitoring op afstand. De warmtepomp is zeer zuinig in energiegebruik en heeft het energielabel A+++ voor zowel verwarmen als voor tapwater.
De warmtepomp is klein, licht in gewicht en stil. De bijbehorende boiler heeft voldoende inhoud om comfortabel te kunnen douchen en is gemaakt van onderhoudsvrije materialen.

WERKING
Hoe werkt het Triple Solar-systeem?
Onze PVT-panelen wekken naast elektriciteit ook warmte op. De voorkant van het PVT-paneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit, ook wel zonnepanelen genoemd. De achterkant van het paneel is een warmte wisselaar en onttrekt warmte uit de buitenlucht en het paneel. De PVT-panelen zijn de energiebron voor de PVT-warmtepomp.
De opgewekte warmte uit de panelen zet de PVT-warmtepomp om in warmte voor verwarming en warm tapwater.

-Eén systeem voor warmte en elektriciteit, 24 uur per dag het gehele jaar door.
-PVT-panelen voor ieder type dak in plaats een buitenunit of grondboring.
-Minimaal onderhoud nodig door weinig bewegende delen.
-Levensduur van meer dan 25 jaar en 10 jaar garantie op PVT-panelen.-
-Duurzaam systeem omdat het is opgebouwd uit Europese componenten.
-Hoog rendement en tot 5% stijging in woningwaarde.

Hybride verwarmen met Triple Solar
Er zijn twee manieren waarop je het PVT-systeem kan installeren: hybride en all-electric (gasloos). Veel Nederlandse woningen zijn niet direct geschikt om gasloos te verwarmen. Een huis moet bijvoorbeeld eerst over voldoende isolatie en een lage temperatuur verwarming beschikken. Om een betaalbare energierekening voor iedereen mogelijk te maken hebben we een hybride PVT-systeem ontwikkeld. Dit systeem kan snel, makkelijk en overal geplaatst worden.

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een populaire en duurzame oplossing voor het opwekken van elektriciteit uit zonlicht. Bij het installeren van zonnepanelen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, zoals het type omvormer en zonnepaneel en de geschiktheid voor verschillende soorten daken.

Onze professionele installateurs hebben de juiste kennis en expertise om de panelen veilig en efficiënt te plaatsen. Ze kunnen ook advies geven over de beste positionering en het optimale aantal zonnepanelen voor je specifieke situatie.

Enphase micro-omvormers: Een van de opties voor omvormers bij zonnepaneleninstallaties zijn micro-omvormers, zoals die van het merk Enphase. Micro-omvormers worden direct onder elk zonnepaneel geïnstalleerd en zetten de opgewekte gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC) op paneelniveau. Ze hebben als voordeel dat ze de prestaties van elk paneel individueel kunnen optimaliseren en eventuele vermogensverliezen door schaduw minimaliseren.

String-omvormers: Een andere optie voor omvormers zijn string-omvormers. Hierbij worden meerdere zonnepanelen in serie geschakeld en wordt de gelijkstroom van de hele string omgezet in wisselstroom. String-omvormers zijn doorgaans iets voordeliger dan micro-omvormers, maar ze kunnen gevoeliger zijn voor vermogensverlies als een paneel in de string wordt belemmerd door schaduw of vervuiling.

Platte daken: Als je zonnepanelen op een plat dak wilt plaatsen, zijn er specifieke montageoplossingen beschikbaar, zoals platdakmontagesystemen. Deze systemen maken het mogelijk om de zonnepanelen onder een ideale hoek te plaatsen voor maximale opbrengst. Ze kunnen worden bevestigd met ballast, dakankers of andere bevestigingsmethoden die de waterdichtheid van het dak waarborgen.

Schuine daken: Voor schuine daken zijn er verschillende montagesystemen beschikbaar, zoals dakgeïntegreerde systemen, schuine-dakmontagesystemen en hellende-daksystemen. Deze systemen worden op de dakconstructie gemonteerd en zorgen voor een veilige en stabiele bevestiging van de zonnepanelen. Het is belangrijk dat het montagesysteem voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en de integriteit van het dak behoudt.