preloader image
Kwartelweg 24
8191 AS Wapenveld
Openingstijden:
Maandag - Zaterdag
09:00 - 17:00 Voor vragen bel:

0613209987

close
Home » Zonnepanelen
20230522_095712

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een populaire en duurzame oplossing voor het opwekken van elektriciteit uit zonlicht. Bij het installeren van zonnepanelen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, zoals het type omvormer en zonnepaneel en de geschiktheid voor verschillende soorten daken.

Onze professionele installateurs hebben de juiste kennis en expertise om de panelen veilig en efficiënt te plaatsen. Ze kunnen ook advies geven over de beste positionering en het optimale aantal zonnepanelen voor je specifieke situatie.

20230225_111357[8492]
downloaden

Enphase micro-omvormers: Een van de opties voor omvormers bij zonnepaneleninstallaties zijn micro-omvormers, zoals die van het merk Enphase. Micro-omvormers worden direct onder elk zonnepaneel geïnstalleerd en zetten de opgewekte gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC) op paneelniveau. Ze hebben als voordeel dat ze de prestaties van elk paneel individueel kunnen optimaliseren en eventuele vermogensverliezen door schaduw minimaliseren.

String-omvormers: Een andere optie voor omvormers zijn string-omvormers. Hierbij worden meerdere zonnepanelen in serie geschakeld en wordt de gelijkstroom van de hele string omgezet in wisselstroom. String-omvormers zijn doorgaans iets voordeliger dan micro-omvormers, maar ze kunnen gevoeliger zijn voor vermogensverlies als een paneel in de string wordt belemmerd door schaduw of vervuiling.

Sunbeam_platdaksysteem

Platte daken: Als je zonnepanelen op een plat dak wilt plaatsen, zijn er specifieke montageoplossingen beschikbaar, zoals platdakmontagesystemen. Deze systemen maken het mogelijk om de zonnepanelen onder een ideale hoek te plaatsen voor maximale opbrengst. Ze kunnen worden bevestigd met ballast, dakankers of andere bevestigingsmethoden die de waterdichtheid van het dak waarborgen.

20230415_170935

Schuine daken: Voor schuine daken zijn er verschillende montagesystemen beschikbaar, zoals dakgeïntegreerde systemen, schuine-dakmontagesystemen en hellende-daksystemen. Deze systemen worden op de dakconstructie gemonteerd en zorgen voor een veilige en stabiele bevestiging van de zonnepanelen. Het is belangrijk dat het montagesysteem voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en de integriteit van het dak behoudt.